كمبود منابع خارجي دربردارنده مباحث تئوريك از مشكلات تاريخ شفاهي در ايران است. خصوصا آشنايي با مباحث نو و برقراري ارتباط با كارشناسان خارج از كشور از نيازهاي ضروري براي تاريخ شفاهي كاران به شمار می رود.
آرشيو تاريخ شفاهي مديريت امور اسناد ومطبوعات سازمان كتابخانه ها ،موزه هاو مركز اسناد آستان قدس رضوي یکی از مشتركین نشریه انجمن جهاني تاريخ شفاهي Oral History Review است كه معتبرترين انجمن تاريخ شفاهی در دنيا است. این فصلنامه ابتدا توسط دانشگاه شيكاگو و هم اكنون توسط دانشگاه آكسفورد چاپ مي شود و تا كنون 37 شماره از آن به چاپ رسیده است. جدیدترین شماره نشریه (شماره37) مربوط به تابستان۲۰۱۰است. خط مشي عمومي این مجله، چاپ مقالات علمي در زمينه تاريخ شفاهي با تكيه برتجربيات نويسندگان است. لازم به ذکر است، تنها شرط مقالات ارسالي این است که بايد براساس روش معینی تهيه گردند.
ساختار این شماره از Oral History Review شامل چند مقاله علمي و تعدادي نقد و بررسي كتاب است.
محتواي آخرين شماره:
1- مقدمه ويراستار: كيم پورتر
2- آيا تاريخ شفاهي براي شما خوب است (اولين گامها دراستفاده از تاريخ شفاهي در جايگاه روانشناسي ماوراي اسناد): اريك مك كارتي
3- به چالش كشيدن اطلاعات مرتب(داستانهاي يانگلواز جنگ جهاني دوم): نواه رايسمن
4- فقط انسان (بازتابي از چالشهاي اخلاقي و روشي در كار برروي داستانهاي مشكل): آناشيفتل- استاسي زمبرسكي
5- ريشه هاي تاريخ شفاهي: كشف گرايشهاي مغاير در استفاده از تاريخ شفاهي در آمريكا و انگلستان: روبرت پركس
6- مشاجره برسر خاطرات مكان: باز نمايش شهرك چيني ساليناس: رينا بنمايور
7- گوش دادن به زمين: بيابان slewy-betterroot به عنوان تاريخ شفاهي: دبي لي
8- درصفحات 260تا315نیز مروری كوتاه بر منابع تاريخ شفاهی صورت گرفته است.
در بين مقالات آمده در اين شماره سه مقاله تئوري و مباحث اصلي تاريخ شفاهي مورد بررسي قرار گرفته اند. این مباحث عمدتا در بردارنده ايده هاي نو در تاريخ شفاهي هستند.چهار مقاله بر اساس يافته هاي تجربي نويسندگان است.
نویسنده: ابوالفضل حسن آبادی
منبع: Oxford University Press