فروغ رمضاني كه براي تحقيق درباره زندگي و شخصيت سرلشكر شهيد "حسين ادبيان"، فرمانده گردان تكاوران مالك اشتر در سالهاي دفاعمقدس به كرمانشاه سفر كرده، شرح اين سفر را در كتابي با عنوان "مردي كه در اوج گم شد" تدوين كرده است.
فروغ رمضاني در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(آيبنا) با تاكيد بر لزوم نوآوري در نگارش زندگينامه شهيدان اظهار داشت: با برنامهريزي قبلي به كرمانشاه (زادگاه شهيد حسين ادبيان) سفر كردم و شرح حضور 5 روزه در اين شهر و شنيدهها و ديدههاي خود از دوستان و خانواده شهيد حسين ادبيان را در كتاب "مردي كه در اوج گم شد" نوشتم. من اين سبك را براي جذب مخاطب و خلق يك اثر رئال انتخاب كردم.
اين بانوي نويسنده درباره فعاليتهاي اين شهيد در دوران انقلاب و دفاعمقدس گفت: "گردان تكاوران مالكاشتر" با هدف مبارزه با گروهكهاي ضد انقلاب و سپس، دفاع از كشور در برابر نيروهاي متجاوز ارتش صدام، توسط شهيدان حسين ادبيان و عليداد همتي تشكيل شد. پس از شهادت پاسدار عليداد همتي، فرماندهي تكاوران مالكاشتر بر عهده حسين ادبيان گذاشته شد.
رمضاني از شهادت ادبيان در عمليات بازيدراز ياد كرد و گفت: در سفر به كرمانشاه با تيربارچي و بيسيمچي تحت فرمان شهيد در عمليات بازيدراز گفتوگو كردم و محل شهادت او در ارتفاعات بازيدراز را هم ديدم.
وي با اشاره به محبوبيت شهيد حسين ادبيان در بين مردم و نيروهاي نظامي خاطرنشان كرد: به عنوان نويسنده كتاب "مردي كه در اوج گم شد"، اين شهيد را شخصيتي فوقالعاده شجاع و نترس يافتم و دلاوريهاي او در صحنه نبرد را حس كردم.
فروغ رمضاني يادآور شد: نگارش و تدوين كتاب "مردي كه در اوج گم شد: شرح مستند يك سفر" به اتمام رسيده و به سفارش سازمان ايثارگران نيروي زميني ارتش و توسط انتشارات سورهسبز، به چاپ خواهد رسيد.
حسين ادبيان، مرداد سال 1330 در كرمانشاه متولد و در سال 1358 از دانشكده افسري شيراز فارغالتحصيل شد. او در مبارزات سياسي قبل انقلاب حضور داشت و حتي حكم اعدام او توسط حکومت پهلوی صادر شده بود. اما با وقوع انقلاب اسلامي از زندان آزاد شد.
با شروع فعاليت گروهک های ضدانقلاب در غرب كشور، گردان تكاوران مالكاشتر را تشكيل داد و اقدامات اين گردان تا دوران دفاع مقدس ادامه یافت. حسين ادبيان روز دوم ارديبهشت سال 1360 در عمليات بازيدراز به شهادت رسيد.
خبرنگار : مريم اسدی جعفری
منبع: خبرگزاری کتاب ايران (IBNA)