در موزه "دريا و دريانوردي خليجفارس" صورت گرفت
يك ميليون برگ سند، شامل عكس و اسناد مكتوب مرتبط با نیروی دریایی ارتش و جنگ تحميلي عراق علیه ایران، پس از 30 سال با تغییر طبقه بندی در بخش سند موزه "دريا و دريانوردي خليجفارس" رونمایی شد و در اختيار نويسندگان و محققان قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) بخشهاي "اسناد و عكس نيروي دريايي ارتش جمهوری اسلامی ایران در هشت سال دفاعمقدس" و "خليجفارس شناسي"، ديروز (13 آذر 89) با حضور اميردريادار دوم سيد مهرداد آلاحمد، رييس دفتر پژوهشهاي نظري و مطالعات راهبردي و جمعي از محققان و فرماندهان منطقه دوم دريايي نداجا، در موزه "دريا و دريانوردي خليجفارس" افتتاح شدند.
همچنين آثاري از پروفسور "ايرج نبيپور" پژوهشگر و محقق، "سيد قاسم ياحسيني" مورخ و نويسنده و "حسن زنگنه" مترجم حوزه خليجفارس شناسي، در حاشيه اين مراسم به معرض نمايش گذاشته و به اين ترتيب، "پژوهشگاه خليجفارس شناسي" فعاليت خود را آغاز كرد.
حدود يك ميليون برگ سند، شامل عكس و اسناد مكتوب مرتبط با نقش نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحميلي عراق علیه ایران نیز که پس از 30 سال تقليل و تغییر طبقه پيدا كرده اند، در بخش سند موزه "دريا و دريانوردي خليجفارس" رونمايي شدند و در اختيار نويسندگان و محققان قرار گرفتند.
موزه "دريا و دريانوردي خليجفارس"، در عمارت "كلاهفرنگي" منطقه سبزآباد بوشهر واقع شده است. اين عمارت در سال 1856 ميلادي، به عنوان مقر تابستاني نمايندگان انگستان در بوشهر ساخته و بعدها مقر دايمي سركنسولگري انگليس شد.
پيش از اين، ناخدا دوم ستاد "ابوالفضل پروانه"، جانشين دفتر پژوهشهاي نظري و مطالعات راهبردي نداجا در گفتوگو با خبرنگار ايبنا گفته بود: گردآوري و ثبت اسناد و مدارك مربوط به نيروي دريايي و 8 سال دفاعمقدس، يكي از اهداف اين دفتر است. اين اسناد، داراي طبقهبندياند و اكنون بيش از 20 سال از قدمت آنها ميگذرد. طبقهبندي بخشي از آنها را تغيير داديم تا بتوانيم از آنها در تدوین تقویم تاریخ دفاع مقدس (روز شمار جنگ) استفاده کنیم و اين روند، ادامه خواهد داشت.
نویسنده: مريم اسدی جعفری
منبع: خبرگزاری کتاب ايران (IBNA)