شماره 25    |    4 خرداد 1390



فراخوان همایش بین‌المللی در موزه ملی تاریخ معاصر اسلوونی

اشاره:
همایش زیر شاید برای مخاطبان ایرانی ما جایی برای ارایه مقاله نباشد، اما موضوعی که در آن طرح شده، می تواند جالب توجه بوده و دستمایه طرح موضوعات تازه در عرصه تاریخ و ادبیات جنگ باشد. مفهوم بسیج و آزادسازی در سرزمین ما با آنچه در اینجا از آن مستفاد می شود، دو دنیای متفاوت را تصویر می کنند. این می تواند یادآور این نکته باشد که واژه ها و مفاهیم بسته به زمان و  دوره تاریخی شان معانی متفاوتی پیدا می کنند.
اسلوونی از کشور های جدا شده از یوگوسلاوی سابق است که در جریان جنگ جهانی دوم به اشغال آلمان نازی درآمد. واقعه ای که در ادبیات آن روز آلمان با «آزادسازی» از آن یاد می شد.

فراخوان همایش بین‌المللی در موزه ملی تاریخ معاصر، لوبلیانا، اسلوونی، 28-29 مهر 1390 (21-20 اکتبر 2011)

بسیج‌ نیرو برای ورماخت (نیروهای مسلح یکپارچه رایش سوم) در سرزمین‌های ضمیمه شده و محتوم به اشغال آلمان نازی

تحقیقات و مطالعات درباره بسیج اسلوونیایی‌ها برای پیوستن به ورماخت از 1991 تا به امروز ادامه داشته است. در اوت 1941، طرح کلی قراردادِ شهروندی مناطق آزادشده استیراStyria، کرنتن Carinthia و کرین Crain در برلین آماده شد. هیئت وزرا در 1941 اجرای طرح را اعلام کردند. طرح از این قرار بود که شهروندان سرزمین های تازه همچون دیگر شهروندان آلمانی تلقی می‌شدند و ملزم به گذراندن دوره خدمت سربازی و دوره خدمت دولتی بودند. باور بر این است که بیش از 50.000 اسلوونیایی متولد 1906 تا 1927، در سراسر اروپا برای یگان‌های مختلف ارتش آلمان جنگیدند. از این تعداد تقریبا 12.000 تن زخمی و 15.000 تن کشته شدند. مردان جوان بسیاری از کشورهای اشغالی دیگر در اروپا نیز ناچار بودند به ارتش آلمان بپیوندند. با قرار دادن آن‌ها در دستگاه ارتش نازی، این مردان همزمان هم سرباز می‌شدند و هم قربانی. تقریبا تمام جمعیت مذکر فعال مشمول حضور در بسیج می‌شدند. از میان این جمعیت تعداد آن‌هایی که به زور بسیج می‌شدند بسیار زیاد بود.

هدف از این همایش گردهم آوردن محققین و دیگر علاقمندانی است که در کشور خود روی موضوعاتی نظیر این واقعه کار می‌کنند تا از این طریق راهی باز شود برای تبادل داده درباره موضوع بسیج [در رایش سوم]، شناختن لحظات مهم مشترک تاریخی و تقویت دانسته‌ها درباره موضوعات مشخص.

موضوعات مورد بحث در این همایش عبارتند از:
- موقعیت یک کشور، منطقه در آغاز بسیج‌
- تعداد افراد بسیج‌شده
- میدان‌های جنگ و یگان‌هایی که نیروهای بسیج شده در آن جنگیده‌اند
- کشته‌شدگان و زخمی‌شدگان
- ترک خدمت
- پیوستن به دیگر تشکل‌های نظامی
- اردوگاه‌های زندانیان در پایان جنگ
- بازگشت بسیج‌شدگان به خانه و وطن خود
- شهادتنامه‌ها
- آسیب‌های فیزیکی و روحی
- خاطره‌ها
- سازمان های کهنه سربازان، چگونگی تشکیلات و جایگاه

این همایش به زبان انگلیسی برگزار می‌شود.

از همگان دعوت می‌شود تا چکیده مقاله خود را در 250-300 کلمه، همراه با سابقه کاری و علمی به زبان انگلیسی حداکثر تا تاریخ 30 خرداد 1390 (20 ژوئن 2011) به آدرس زیر بفرستند:
 Monika Kokalj Kočevar, email: monika@muzej-nz.si
برای اطلاعات بیشتر به نشانی زیر مراجعه کنید:
http://www.muzej-nz.si

ترجمه: جیران گاهان



http://www.ohwm.ir/show.php?id=546
تمام حقوق اين نشريه متعلق به سايت تاريخ شفاهي ايران [oral-history.ir] است.