پرتو آفتاب(خاطرات حضرت آيت الله حاج شيخ علی عراقچی)
|
تدوين: عبدالرحيم اباذری/ موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره)/ چاپ اول 1389/435صفحه/ 6500تومان
اين كتاب كه توسط بخش خاطرات موسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی (ره)دفتر قم انجام يافته، سی امين اثر از مجموعه يادهاست كه به بيان خاطرات ياران و نزديكان حضرت امام (ره) می پردازد. نویسنده ضمن مرور رخدادهای زندگی اجتماعی آيت الله حاج شيخ علی عراقچی، از آشنايی ايشان با حضرت امام (ره) در مقام يك طلبه و نيز وقايعی از انقلاب اسلامی سخن گفته است. وی علاوه بر بازگويی گوشه هايی از تاريخ فعاليتهای علمي، دينی و سياسی روحانيت معاصر، نكتههايی را بر زبان رانده كه اختصاصی اوست و در جای ديگری نمی توان به آنها دسترسی يافت. شنيدن و مطالعه تاريخ از زبان و قلم تاريخ سازان چنان شيرينی و لذتی دارد كه در انواع ديگر تاريخ نگاريها كمتر ميتوان آن را تجربه كرد.
فصل نخست اين اثر كه به زندگينامه آيت الله حاج شيخ علی عراقچی اختصاص دارد، خانواده، تحصيلات، استادان او در قم، تاليفات و سفرهای تبليغی وی را مورد نظر قرار داده است. در فصل دوم هم تاريخ حوزه، علمای همدان و فضای سياسی اجتماعی اين شهر در دوران رضاخان معرفی شدهاند. در فصل سوم با عنوان زعامت آيت الله بروجردی به مواردی نظير هجرت آيت الله بروجردی به قم، حمايت همه بزرگان، تحول در حوزه علميه قم، فعاليتهای تقريبي، آيت الله بروجردی و درس فلسفه، علامه و تدريس فلسفه، آيت الله بروجردی و فداييان اسلام پرداخته شده است. فصل چهارم هم با عنوان در محضر حضرت امام خمينی (ره) به اولين آشنايی ايشان با امام و ويژگیهای فقهی، فلسفی، اخلاقی و برخی وقايع مهم پيش از تبعيد حضرت امام (ره) میپردازد. فصل پنجم با عنوان دوران مبارزه با رژيم ستمشاهی به وقايع سال 41 تا 43 و تبعيد وی اختصاص دارد و در فصل ششم نيز با عنوان آيينههای عبرت به فضای فرهنگی آن ايام، استقلال مبارزاتی امام، مساله دكتر شريعتی، انجمن حجتيه، دارالتبليغ اسلامی و ... اختصاص دارد. در فصل هفتم كه درباره دوران پيروزی انقلاب اسلامی است، از برهه شهادت حاج آقا مصطفی تا رياست جمهوری بنی صدر را در بر ميگيرد.
در بخشی از مقدمه اين كتاب آمده است: «شنيدن و مطالعه تاريخ از زبان و قلم تاريخ سازان چنان شيرينی و لذتی دارد كه در انواع ديگر تاريخ نگاریها كمتر میتوان آن را تجربه كرد. گروه تاريخ موسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی (ره) با اعتقاد به پايهگذاری تاريخ نويسی انقلاب اسلامی بر ديدهها و شنيدههای حاضران و ناظرانی كه بار عظيم انقلاب را بر دوش كشيدند و دشواریها و ناملايمات جانفرسايی را در راه پيروزی آن بر جان خريدند، ضبط و ثبت خاطرات اين تاريخ سازان را در شمار برنامههای اصلی خود قرار داده است...»
منبع: کتاب هفته، شماره 269 ،شنبه 16بهمن 1389 ،صفحه 8
|