شماره 12    |    20 بهمن 1389



انقلاب اسلامي براي ماندگاري به دو بال ادبيات و تاريخ نيازمند است

به گزارش خبرنگار فارس نشست رسانه‌اي بررسي توليد و انتشار كتاب انقلاب در حوزه هنري و انتشارات سوره مهر صبح شنبه ۹/۱۱/۸۹ در محل اين انتشارات با حضور هدايت الله بهبودي مدير دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري، محمد حمزه‌زاده مديرعامل انتشارات سوره مهر و اميرحسين فردي مدير مركز آفرينش‌هاي ادبي حوزه هنري برگزار شد.

هدايت‌الله بهبودي مدير دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري در اين نشست خبري گفت: حوزه هنري با ادبيات و شعر براي جامعه فرهنگي شناخته شده است، اما پرداختن به مستندات انقلاب و جمع‌آوري گفته‌هاي شاهدان و نقش‌آفرينان حوادث انقلاب هم از منظر حوزه دور نبوده و از ابتداي سال 72 دفتري تحت عنوان ادبيات انقلاب اسلامي تاسيس شد كه برعكس نامش به پروژه‌هاي تاريخي درباره انقلاب پرداخت و از اين رهگذر آثار فراواني به دست جامعه پژوهشگر رسيد.
بهبودي در ادامه با اشاره به اينكه انقلاب اسلامي 2 بال دارد، گفت: انقلاب بالي به نام ادبيات داشته و بال ديگرش تاريخ است كه براي ماندگاري به هر دو بال نيازمند است.
وي در ادامه در پاسخ به سوالي براي ارائه آمار دفتر ادبيات انقلاب اسلامي، عنوان كرد: آمار دادن امري خوب است، اما كلياتي وجود دارد كه نمي‌توان از آن گذشت، آن كليات از اين قرار است كه وضعيت تاريخي ما بهتر از ادبيات است، در عرصه تاريخ‌نگاري سازمان‌هاي زيادي از دولت ارتزاق مي‌كنند و فعاليت‌هاي شايسته‌اي ارايه مي‌دهند.
مدير دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري اضافه كرد: از ابتداي سال 72 تلاش كرديم خانه‌هاي خالي اين جدول نه چندان پر را پر كنيم به اين دليل چند قالب انتخاب شد؛ اولين قالب روز‌شمار، دومين قالب دايرة‌المعارف و در نهايت تاريخ شفاهي را در نظر گرفتيم و در حال حاضر هم توليدات ما در اين سه عرصه، عرضه مي‌شود.
به گفته مدير دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري، دو پژوهش در برنامه قرار دارد يكي درباره حوادث سالهاي اوايل دهه 40 كه مربوط به 15 خرداد 42 است و ديگري روزشمار سال 56 و 57 را در بر مي‌گيرد.
بهبودي در ادامه با اشاره به فعاليت‌هاي سال آينده دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري متذكر شد: دايرة‌المعارف نگاري انقلاب اسلامي را براي جوانان در نظر داريم كه 2 جلد آن منتشر شده و نگارش جلد سوم به پايان رسيده كه اميدواريم سال آينده منتشر شود؛ ديگري دايرة المعارف زندان سياسي عصر پهلوي است. اين دايرة المعارف در حدود 600 مدخل دارد كه بيش از يك سوم از مدخل آن نوشته شده؛ البته كتاب‌هاي متعددي در عرصه تاريخ شفاهي از سوي اين دفتر منتشر شده است.
وي در ادامه سخنان خود با اشاره به انقلاب اسلامي افزود: انقلاب اسلامي ما ريشه، تنه و شاخه‌هاي خود را منبعث از باورها دارد، دفتر ادبيات انقلاب هم قصد منعكس كردن اين باورها را دارد.
وي در خاتمه سخنان خود ادامه داد: اعتراف مي‌كنم از نظر كميت كار ما قابل مقايسه با مركز اسناد انقلاب اسلامي نيست؛ كيفيت كار حوزه هنري به اعتقاد من متفاوت است به طور مثال كتاب خاطرات عزت‌شاهي با برخي از آثار منتشر شده از سوي اسناد انقلاب اسلامي قابل مقايسه نيست.

منبع: خبرگزاری فارس


http://www.ohwm.ir/show.php?id=283
تمام حقوق اين نشريه متعلق به سايت تاريخ شفاهي ايران [oral-history.ir] است.