دومین شماره «پژوهشنامه مطالعات اسنادی و آرشیوی»، فصلنامه علمی-تخصصی در حوزه پژوهشهای اسنادی، آرشیوی و تاریخ شفاهی به صاحب امتیازی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی منتشر شد.
در پیشگفتار آن دکتر ابوالفضل حسنآبادی سردبیر فصلنامه در مطالبی با اشاره به پیشینه تاریخ خراسان نوشته است: «خراسان سرزمینی پهناور است با پیشینه ای قدیمی و تاریخی به وسعت مرزهای بزرگش و حقی دیرین به لحاظ فرهنگی و تاریخی بر گردن ایران زمین دارد. انتشاردهندگان این پژوهشنامه معتقدند که این دین چنانچه باید توسط خراسانیان ادا نشده است. سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در همین راستا به منظور پاسداشت تاریخ خراسان با محوریت آستان قدس، شهر مشهد و خراسان اقدام به انتشار این پژوهشنامه نموده است... مرکز اسناد آستان قدس رضوی به منظور تهیه منابع با ارزش در زمینه تاریخ محلی خراسان و آرشیو آن برای حال و آینده اقدام به انجام طرحی تحت عنوان تاریخ محلی خراسان نموده است. در طی این طرح نمایندگان این مرکز که بیشتر کارشناسان ارشد تاریخ میباشند اقدام به مستندسازی میدانی، انجام مصاحبه در زمینه رجال و بزرگان و موضوعات محلی و جمعآوری اسناد و مدارک تاریخی مانند اسناد، عکس و روزنامه مینمایند.»
در این فصلنامه 8 مقاله توسط کارشناسان تاریخ نوشته شده است. مهمترین مقالاتی که در شماره دوم، تابستان 1393 منتشر شده اند بدین شرح هستند:
- «عناوین و خطابهای به کار رفته در اسناد آستان قدس رضوی در دوره صفویه»، دکتر علی سوزنچی کاشانی معاون موزههای آستان قدس رضوی
- «شجره خلافت و مقام خلفا در عصر صفوی و معرفی دو سند در این مورد»، سالم حسین زاده سورشجانی، سرپرست گروه اسناد
- «تاریخچه شربتخانه آستان قدس رضوی بر مبنای اسناد»، حمیده شهیدی
- «بررسی اسناد تشکیلات نظام زیارتنامهخوانی در آستان قدس رضوی»، اعظم نظرکرده
- «مقدمهای بر شناخت کهنترین مجموعه سندی مرکز اسناد آستان قدس رضوی»، سعیده جلالیان
- «گزارش مستند سازی آرامستانهای مشهد»، نورالدین حسین سنابادی عزیز
- «عکس نوشتهها و ارزشهای اطلاعاتی آن»، الهه محبوب و مهدی حسامی دوغائی
- «بایدها و نبایدهای اسناد الکترونیکی»، حمید ژیان پور
غلامرضا آذری خاکستر