جمعه سوم تا یکشنبه پنجم ژوئیه 2015
(دوازدهم الی چهاردهم تیرماه 1394)
کالج منسفیلد – آکسفورد – انگلستان
Exploring Nostagia
The Exploring Nostalgia Project: 1st Global Meeting
Friday 3rd July – Sunday 5th July 2015
Mansfield College, Oxford, United Kingdom
همه ما ممکن است با دوستان یا خویشاوندان سالخوردهای صحبت کردهایم که بارها این جمله را تکرار کردهاند «یادم می آد زمانی که ...» این جمله ممکن است سرلوحهای باشد حتی برای پیشرفت هم اکنون خود، در مقایسه با بیان سادگی ایام گذشته و یا آرزوی مشتاقانهای برای خاطرهای از گذشته تا دوباره آن را در زمان حال حاضر یادآوری و زنده کنیم. اغلب این موضوع بر تفاوتهای کانونی بین نسلها و آغازگر یا عامل وقایع و موضوعات خاص است و حس مقاومتناپذیر و سختی را بیان میکند که میخواهیم اذعان کنیم که دیگر آن موضوعاتی نیستند که بودهاند. این امر میتواند یک تجربه مثبت باشد برای مثال تحت تأثیر پیشرفت فناوری بودن یا برعکس یک تجربه منفی، برای مثال حس محرومیت از همین فناوری و آرزوی زمانهایی که موضوعات بسیار ساده و آسان احساس میشدند.
نوستالژی، احساسی بینهایت قدرتمندی است. این احساس میتواند ما را به بالا ببرد، آسوده خاطر سازد، خاطرات محبتآمیز برای ما ایجاد کند و یا ما را به پائین بیاندازد، ما را بسیار گوشهگیر و تنها نماید و یا افسرده و مضطرب سازد. نوستالژی برای موضوعاتی است که برای ما تاریخ بلند مدتی ندارند و یا افرادی که سابقه آشنایی با آنها بلند مدت نیست (فردی یا جمعی). حسی از موضوعاتی است که ورای مکان و زمان کنونی ما هستند و در ورای زمان و مکان نمیگنجند. این مورد میتواند یکی از دو موضوع از دست رفتن یا از دست دادن و یا هردو موضوع باشد. لذا این امر میتواند نیروی بسیار شدید و واقعی باشد که به اکنون و حال حاضر شکل دهد و نیز آیندگان را مطلع سازد.
برای ارائه این طرح دوساله، علاقه ما به کشیدن خطوط مرزهای نوستالژی، کندوکاو و بررسی و مطالعه پارامترها، در آن جایگاهی است که قرار میگیرند و نوعی آزمایش و آزمون دستیابی به استمرار و تداوم روشهای تفکر، زندگی و احساسات در قرن 21 است. نوستالژی، رویکردی به عنوان یک پدیده چند لایه است که به طور متداوم نیازمند و خواستار درون بینی، بصیرت و چشمانداز چندگانه از نظامها و قوانین آموزش تجربه حرفهای، فعالیتهای داوطلبانه، هنرمندان، ترانهسرایان، مجریان و هر فردی و موضوعی است که با اشکال و تنوع و گوناگونی نوستالژی درگیر است.
فهرست عناوین در حوزههای تحقیق و مطالعه بالقوه در زمینه کشف نوستالژی میتواند شامل موارد زیر باشد:
کشف نوستالژی:
نوستالژی چه موضوعی است؟ چه موردی آغازگر و یا عامل آن است؟ چه موردی میتواند موجب برانگیختن انگیزه آن باشد؟ نوستالژی، احساس و واقعیت؛ نوستالژی و معنا؛ نوستالژی و احساسات
نوستالژی و سلامت تن و روان:
نوستالژی، بیماریها و ناخوشیها؛ نوستالژی و تاثیر زوال عقل و جنون، مشکلات فراموشی (آلزایمر) و اعصاب؛ نوستالژی و نقش حافظه؛ نوستالژی و تأثیر کهولت سن؛ نوستالژی و آسیبهای روحی؛ نوستالژی به عنوان روشی برای درمان؛ نوستالژی و سلامتی؛ نوستالژی و به یادآوردن خاطرهها؛ مراکزی برای یادآوری خاطرهها؛ نوعی هماهنگی در نوستالژی و درمان
نوستالژی و فرهنگ معاصر:
زیبا شناسی در نوستالژی: ایجاد نگاه و احساس به گذشته در فرهنگ بصری
نوستالژی به عنوان کسب و کار:
نهضت پوشاک گذشتهگرا (ریترو Retro): عتیقه فروشیها، کهنه فروشیها و دست دوم فروشیها؛ خرید و فروش لوازم آنتیک و قدیمی، لوازم دست دوم شیک و زیبا و کالاهای سنتی؛ ماشینهای قدیمی ؛ نوستالژی و کسب و کار؛ آگهیها ؛ حراجها؛ نوستالژی و توجه و حرمت گذاشتن به گذشته
نوستالژی و رسانهها:
ژانرهای فیلم، رسانهها، ادبیات، هنرهای بصری، موسیقی که ریشه در نوستالژی دارند یا این که به نقد، تکمیل و یا شفافسازی پدیدههای مطالعات موسیقی میپردازند – هنرمندان جدید با صدای هنرمندان قدیمی، ثبت و ضبط با صفحات گرامافون، قراردادن هنرمندان قدیمی در برنامههای رسانهای جدید: فیلم – استفاده از کلمات ممنوعه در فیلمهای قدیمی در برابر فیلمهای امروزی، ساخت فلیمهای جدید درمورد «مستند حقیقی» مربوط به یک دوره تاریخی: گفتگو با افرادی که خاطرات گذشته را یادآوری و بازگو میکنند.
نوستالژی از جنبه منفی آن:
نوستالژی و سیاستها: اصول محافظهکاری و درخواست به بازگشت به روشهایی که قبلاً این گونه بوده؛ یادآوری خاطره به عنوان روش پنهان کردن نژادپرستی، تبعیض جنسی، هراس از هم جنسگرایی، بیگانههراسی؛ نوستالژی و تجدیدنظر طلبی؛ بازنویسی تاریخ؛ نوستالژی و خاطرههای کاذب و نادرست
نوستالژی ثبت شده:
نوستالژی، خاطرات و دوران کودکی؛ بزرگ شدن و مسن شدن؛ روایات شخصی، تاریخچه خانوادگی و انتقال نوستالژی و خاطرههای جمعی؛ بزرگداشتها و یادبودها؛ یادداشتها و دفترخاطرات (فیزیکی یا دیجیتالی)؛ فضاها و مکانهای خاطرهها ؛ معماری و نوستالژی
این نشست فرصتی را برای توسعه ایجاد میکند و وقایع مختلف آینده، نشستها، دورهها، فعالیتها، تشریک مساعیها، نشریهها و سایر فعالیتهایی را ایجاد میکند که ما را قادر میسازد تا به نحو احسن به کشف بهتر نوستالژی در تمامی اشکال و نمونههای مختلف آن بپردازیم.
گروه استیرینگ Steering، ارائه پروپوزالها برای کارگاههای آموزشی کوتاه مدت، مشارکتکنندهها براساس نوع فعالیت، عملکردها و پنلهای از پیش تشکل یافته را میپذیرد. این گروه خصوصاً از فیلمهای کوتاه، منتخب و برگزیده، مقالههای مصور، آثار حجمی، گفتگوهای دوسویه و تعاملی ونیز سایرسبکها و شیوههای حضوری دیگر که موجب تشویق در این امر میشوند، استقبال میکند.
چگونگی و روش ارسال:
پروپزوالهایی با هر موضوع مرتبط نیز پذیرفته میشوند. این پروپوزالها باید 300 کلمه باشند و تا قبل از جمعه 13 مارس 2015 (برابر با 22 اسفند 1393) ارسال شوند. اگر این پروپوزالها موردقبول دبیرخانه همایش قرارگیرند، پیش نویس آن باید به طور همزمان برای هر دو رئیس هماهنگ کننده ارسال شوند ونیز باید با فورمت ورد یا RTF تایپ شوند و مطابق با دستورالعمل زیر باشند:
الف) نام نویسنده (یا نویسندگان)، ب) سازمانهای وابسته چنانچه شما مایل به اظهار آن در برنامه هستید، ج) آدرس ایمیل، د) عنوان پروپزال ، م) متن پروپوزال، ی) کلمات کلیدی به تعداد 10 کلمه
ایملها باید با عنوان زیر ارسال شوند: ارائه پروپزوال نوستالژی
NOSTALGIA1 Proposal Submission
تمام چکیدهها باید با فاصله بین خطوط دو برابر و با خط تایمز رومن 12 تایپ شوند و از هرگونه پاورقی و یا نشانه و علامت گذاری (از قبیل درشت نمایی، زیرخط داربودن یا حروف کج و یا سایر علامتهاbold, Italic, underline ) خودداری نمائید.
ما تمامی پروپزوالهای دریافت شده را اعلام وصول میکنیم و اگر شما در طی یک هفته از ما پاسخی دریافت نکردید، فرض را بر این بدانید که ما پروپوزالها را دریافت نکرده ایم و ممکن است در فضای اینترنت گم شده اند! ما توصیه میکنیم براین اساس روش دیگری برای ارسال الکترونیکی اتخاذ کرده یا مجدداً آن را ارسال نمائید.
رئیس هماهنگ کننده : راب فیشر Rob Fisher
Nos1@inter-disciplinary.net
این همایش، بخشی از برنامه ایجاد حس مشترک و یک پروژه تحقیقاتی است. این موضوع به هدف گردهمایی افراد از نقاط مختلف است که علاقمند هستند تا در این افکار و ایدهها شرکت کرده و سهیم باشند و بحثهای مختلف را باز و کشف (مطالعه و بررسی) نمایند که جالب و با روش نوآوری هستند. تمام پروپوزالهای پذیرفته شده و حضوریافته در این همایش باید در کشور انگلستان ارائه شوند و ازاین رو، دارای ISBN الکترونیکی خواهند شد. پروپزالهای منتخب ممکن است در نسخههای چاپی یا رسانهای درهمین زمینه موضوعی منتشر شوند. تمام نسخههای قابل انتشار این همایش که از سوی نمایندگیهای علاقمندی که از این همایش انتخاب میشوند، ویرایش خواهند شد.
شبکه مطالعات میان رشته ای. این شبکه براین باور است که این موضوع نشانه ادب و تواضع حرفهای به همکاران شماست که تمام نمایندگیها باید در تمام طول مدت این نشست حضور داشته باشند. اگر این تعهد برای شما مقدور نیست بنابراین خواهشمند است خلاصه را برای ارائه در این نشست ارسال نفرمائید.
لطفاً توجه فرمائید: شبکه مطالعات میان رشتهای. این شبکه غیرانتفاعی است و ما در موقعیتی نیستیم تا بتوانیم کمکی به هماهنگی سفر و یا سایر هزینههای این همایش انجام دهیم.
مترجم: فرح جعفرخان
منبع: شبکه میان رشتهای