شماره 140 | 6 آذر 1392 | |
هفته گذشته به منظور شرکت در جلسه سالانه انجمن تاریخ شفاهی، به اوکلاهما سیتی در اوکلاهما سفر کردم. این گردهمایی هر سال در مکانی متفاوت برگزار میشود و برای «ارائه فرصتهایی جهت یادگیری، بحث و گفتگو، و مرور بر تقریباً هر گونه کار تاریخ شفاهی» طراحی شده است. موضوع امسال «سرگذشتهای پنهان، حقایق جدال برانگیز: هنر تاریخ شفاهی»، بود. من مدتی عضو انجمن بودم، ولی این بار اول بود که در جلسه سالانه شرکت میکردم. خیلی خوشحالم که این کار را کردم.
شانس این را داشتم که با عدهای از پیشگامان این حوزه دیداری داشته باشم، که سخاوتمندانه بینش و بصیرتشان را در اختیار گذاشتند. افرادی چون والری یو Valerie Yow، محقق مستقلی از چاپل هیل Chapel Hill نویسنده کتاب ضبط تاریخ شفاهی: راهنمایی برای علوم انسانی و اجتماعی Recording Oral History: A Guide for the Humanities and Social Sciences؛ کتابی که من هر ساله در کارگاه تاریخ شفاهی خود به آن استناد میکنم. از این که درباره رستوران دوز ایت پلیس Doe’s Eat Place با دان Don و آن ریتچی Anne Ritchie صحبت کردم بسیار لذت بردم؛ آنها دو متخصص محترم بودند که در اولین اشارهام به میسی سی پی با آنها مرتبط شدم. و همین طور راب پرکRob Perks و همسرش جینJane از کتابخانه انگلیس British Library که سال گذشته آنها را برای اولین بار در کنفرانسی که در ویلیمگتون، دلاور Wilmington, Delaware ملاقات کردم. همگی از حضورم در انجمن چنان استقبال کردند که گویی همیشه بخشی از آن بودهام.
برنامههای آخر هفته فشرده بود. در طول یک دوره 5 روزه، کارگاههای آموزشی، سخنرانیهای ویژه، و بیش از 50 نشست همزمان، همه درباره هنر تاریخ شفاهی صحبت میکردند. پانلهایی نیز در رابطه با تغییرات اجتماعی، اعتمادسازی و به کارگیری رسانههای جدید برپا شد. تا آنجا که میتوانستم فراگرفتم. یادداشتهای بسیاری برداشتم. و همه جور ارتباطی برقرار کردم. همچنین کارهای اتحادیه آشپزی جنوبThe Southern Foodways Alliance (1) را ارائه کردم.
با وجود آن که مطالعه عادات غذایی، در حال حاضر رشته معتبر دانشگاهی به شمار میآید، ولی موضوعی نیست که به طور کامل در تاریخ شفاهی بررسی شده باشد. همان طور که از دوره آخر هفته آموختم، غذا معمولاً مسئلهای حاشیه ای است. ممکن است از غذا برای ارتباط با راوی و اعتمادسازی استفاده شود، ولی هرگز آن چیزی نیست که مصاحبهکننده را پای میز کارش بکشاند. من نهایت سعیم را کردم تا خلاف این موضوع را در نشست عمومی مطرح کنم که توسط ربه کا شارپلس Rebecca Sharpless نویسنده کتاب آشپزی در آشپزخانه زنان دیگر Cooking in Other Women’s Kitchens، و آلیسون وازالی Allison Varzally از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، در فولرتون Fullerton، که یک طرح تاریخ شفاهی درباره فرهنگ غذایی کالیفرنیای جنوبی با تمرکز بر پیشکسوتان فست فود را هدایت میکند. من از بایگانیمان مصاحبههایی را ارائه دادم که از راههای حمایت رستورانها از جنبشهای حقوق مدنی سخن میگفتند و از این که چطور زمین داران سیاه پوست در جنوب از طریق زراعت در مزارع کوچک از زمینهای خانوادگی نگهداری میکنند، و از تنوع در جایی مانند کلارکس دیل Clarksdale در میسی سی پی، که تاریخ باورنکردنی مهاجرت سوریها و لبنانیهای شهر، هنوز در عادات غذاییاش دیده میشود. من همچنین از تشویق مخاطبین از نمایش برنامه چند رسانهای که درباره آرشیو عظیم آنلاین ما، حیرت نمودم. ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ جهت کسب اطلاعات بیشتر در باره انجمن تاریخ شفاهی به اینجا here مراجعه کنید. ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ تشکر ویژه دارم از تاد مویه Todd Moye، رئیس برنامه انجمن، برای جمع آوری عادات غذایی به عنوان موضوعی که ارزش برجسته کردن در جلسه امسال را داشت، و همچنین الیزابت انگلهارث Elizabeth Engelhardt که متاسفانه موفق نشد برای همکاری با من به اوکلاهما سیتی بیاید.
* دلتا کیبه غذایی عربی است که از بلغور، پیاز و گوشت چرخ کرده تهیه و به صورت خام یا پخته مصرف میشود.
1- اتحادیه آشپزی جنوب، موسسه ای برای مستندسازی و حفظ و نگهداری میراث غذایی جنوب آمریکاست. این موسسه غیر انتفاعی در مرکز مطالعات فرهنگی جنوب در دانشگاه می سی سی پی مستقر است. مترجم 2- استوریفای (انگلیسی: Storify) وبسایتی است که در آن کاربران میتوانند مطالب منتشرشده در شبکههای اجتماعی مختلف مانند توییتر، فیسبوک، اینستاگرم و همچنین تصاویر و ویدئوهای منتشرشده در اینترنت را به صورت تایم لاین (Timeline) را جمعآوری و منتشر کرد. مترجم امی کامرون ایوانز** | |
http://www.ohwm.ir/show.php?id=2028 تمام حقوق اين نشريه متعلق به سايت تاريخ شفاهي ايران [oral-history.ir] است. |