همایش بینالمللی صنعتزدایی و پیامدهای آن: طبقه، فرهنگ و مقاومت
|
اول تا چهارم ماه می، 2014، مونترال، کوبک
همایش بینالمللی صنعتزدایی: طبقه، فرهنگ و مقاومت، به صورت مشترک از سوی مرکز تاریخ شفاهی و داستانگویی دیجیتال دانشگاه کانکوردیا (Concordia) و مرکز تاریخ شفاهی اسکاتلند (Scottish) در دانشگاه استراتسلید (Strathclyde) واقع در گلاسگو(Glasgow) برگزار می شود.
شاید صنعتزدایی پدیده جدیدی نباشد اما مطالعه آن جدید است. این واژه ریشه در جنگ جهانی دوم و زمانی دارد که نازیها صنایع مناطق اشغال شده را از آن مناطق می زدودند. سپس واژه صنعتزدایی بلافاصله پس جنگ از سوی متفقین در بیان مجازات احتمالی پس از جنگ علیه آلمان استفاده شد. صنعتزدایی در میانه بحران اقتصادی دهههای 1970 و 1980 به عنوان توضیحی برای تغییرات اقتصادی، مجدداً مطرح گردید. بر همین منوال مطالعه صنعتزدایی در واکنش به کاهش فاجعهآمیز اشتغال در صنایع تولیدی و پایه پدیدار شد. در اوایل دهه 1980 آمریکا و اروپای غربی دهها میلیون شغل صنعتی را از بین بردند و عضویت در اتحادیههای تجاری در بسیاری از کشورها از بین رفت. اوج گیری زوال شهری، مهاجرت به بیرون، تغییر اشتغال و در برخی موارد تغییر بافت جمعیتی شهرها، به طور اخص به شهرهای دارای یک صنعت خاص، شهرکهای صنعتی و مناطق داخلی شهرها به شدت آسیب زد. این جایگزینی اغلب به لحاظ جنس یا نژاد بسیار طبقه بندی شده بود.
پس از یک صنعتزدایی تلخ معمولاً جوامع کارگری درسکوت فرو می روند و با بدنامی دست و پنجه نرم می کنند. هر کس با کارگری جابجا شده مصاحبه کرده باشد یا خود از یک خانواده کارگری باشد برخی از رنجهای ناشی از این موضوع را دیده یا حس کرده است. کارگران در برابر این تغییرات مقاومت کرده اند، اما بحث ناگزیر بودن نیز در این میان مطرح است. در بیشتر مناطق صنعتی متروک شدن با سرعت صورت می گیرد و چند سالی یا شاید یکی دو دهه بیشتر طول نمی کشد، گرچه ممکن است این انحطاط و مهاجرت در برخی مناطق طولانیتر شود.
صنعتزدایی دارای اثرات عمیق فرهنگی، سیاسی و نیز اقتصادی است. هنر یک ابزار و رسانههای دیجیتال ابزاری دیگر را برای پرداختن یا مقاومت در برابر صنعتزدایی فراهم آورده است. در سالهای اخیر حفظ میراث صنعتی و نیز جاذبه عمومی این مکانهای متروک محبوبیت یافته است. به طوری که آوارها را با حسی هنرمندانه به صورت خرابههایی زیبا تصویر میکنند. جاذبه خشن ساختمانهای صنعتی پیشین که برای کاربردهای جدید تغییر یافتهاند، نکات مهمی را از زمانی که در آن زندگی می کنیم، بیان میکند. میراث محیطی، بهداشتی و سیاسی صنعتزدایی نیز به همین میزان مهم است.
این همایش دانشمندان زمینههای مختلف و نیز هنرمندان، موسیقی دانان، شعرا، فعالان حوزه دیجیتال، فیلم سازان و طرحهای مبتنی بر جوامع و دیگر افرادی که با صنعتزدایی ، پیامدهای آن و مقاومت طبقه کارگر در برابر آن، در ارتباط بودهاند را گردهم می آورد. از این رو از ارائه مقاله، پیشنهاد جلسه و کارگروه، نمایش فیلم، ارایه مطلب، استقرار آثار هنری، شعر خوانی، فعالیتهای در محل، ارائه پوستر و دیگر اشکال غیر سنتی استقبال می کنیم. در نظر داریم مجموعه ای ویرایش شده و ویژه نامه ای در این رابطه چاپ کنیم.
صنعتزدایی و پیامدهای آن به صورت مشترک از سوی مرکز تارخ شفاهی و داستان گویی دیجیتال دانشگاه کانکوردیا و مرکز تاریخ شفاهی اسکاتلندی در دانشگاه استراتسلید واقع در گلاسکو سازماندهی شده است. ارائه کنندگان مطلب، خود باید هزینه سفرشان را تقبل کنند، اما در خواستی را برای اعطای کمک هزینه جهت تعدیل بخشی از مخارج مطر خواهد کرد.
برای اطلاعات بیشتر با استیونهای (Steven High) از مرکز تاریخ شفاهی و داستانگویی دیجیتال به نشانی steven.high@concordia.ca یا اندرو پرچارد (Andrew Perchard) در دانشگاه استراتسلید، مرکز تاریخ شفاهی اسکاتلند به نشانی andrew.perchard@strath.ac.uk تماس بگیرید.
پیشنهادها باید بین 250 تا 300 کلمه و به همراه رزومه نویسنده باشد. لطفا مطالب خود را تا 15 آگوست 2013 برای استیونهای ارسال فرمایید.
ترجمه: اصغر ابوترابی
منبع: postindustrialmontreal
|