شماره 7    |    8 دي 1389



تاثیر فضاي گلزار شهدا بر خاطره‌گویی

معاون فرهنگي، پژوهشي بنياد شهيد و امور ايثارگران منطقه 3 تهران گفت: از 5 سال گذشته تاكنون، جمعه‌ها در بهشت زهرا(س) قدم مي‌زنم و سوژه‌هاي جالب و خاطرات خانواده شهیدان را ثبت و ضبط مي‌كنم. زيرا فضاي گلزار شهدا، تاثير بسياري بر خاطره‌گو دارد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) دويست‌وششمين شب خاطره دفاع مقدس، عصر دوم دي 89 در تالار انديشه برگزار شد. سيدمحمدجواد جوزي، معاون فرهنگي، پژوهشي بنياد شهيد و امور ايثارگران منطقه 3 تهران، نصرت‌الله محمودزاده، نويسنده دفاع‌مقدس و گلشني، آزاده دوران جنگ تحميلي عراق علیه ایران، در اين مراسم به خاطره‌گويي پرداختند.

جوزي در سخنراني خود با اشاره به گلزار شهدا، بهشت زهرا(س) در تهران اظهار داشت: در هيچ جاي اين كره خاكي شهري زنده‌تر از اين گلزار شهدا نيست. 30 هزار شهيد كنار يكديگر قرار گرفته‌اند و داستان‌های آن‌ها تنوع 30 هزار تايي دارند.

وي ادامه داد: از 5 سال گذشته تاكنون ساعت 6 صبح جمعه‌ها در بهشت زهرا(س) قدم مي‌زنم و سوژه‌هاي جالب را تصويربرداري كرده و خاطرات خانواده اين شهدا را ثبت و ضبط مي‌كنم. زيرا فضاي گلزار شهدا، تاثير بسياري بر خاطره‌گو دارد.

معاون فرهنگي، پژوهشي بنياد شهيد و امور ايثارگران منطقه 3 تهران با اشاره به شدت ترورهاي منافقين در سال‌هاي ابتدايي پس از پيروزي انقلاب اسلامي، خاطرنشان كرد: شهيد محمدحسين فروغي از جمله كساني است كه به خاطر نصب تصاوير شهيد بهشتي و يارانش در مغازه خود، 2 بار توسط منافقين ترور شد و بار دوم به شهادت رسيده است.

سيدمحمدجواد جوزي در ادامه و با تاکید بر ثبت و ضبط دقيق خاطرات گفت: اگر چنین کاری صورت نگیرد آفت‌هايي‌مانند مبالغه در متن خاطرات به وجود می‌آید و به حقیقت فرهنگ جبهه و شهادت آسيب خواهد رساند.

سپس نصرت‌الله محمودزاده، نويسنده دفاع‌مقدس براساس خاطراتي كه درباره جزيره مجنون و منطقه عملياتي خيبر ثبت و ضبط كرده ، به معرفی سردار حميد باكري، معاون لشكر عاشورا و شرح چگونگی شهادت وی و یارانش پرداخت.

گلشني، يكي از آزادگان دوران دفاع‌مقدس و آخرين خاطره‌گوي دويست‌وششمين شب خاطره از مرحوم سيدعلي‌اكبر ابوترابي، رهبر آزادگان ایرانی در دوران اسارت در اردوگاه‌های ارتش متجاوز صدام سخن گفت و اظهار داشت: اين انقلاب بدون نام امام خميني‌(ره) در هيچ جاي جهان شناخته شده نيست و بر همين اساس، شرح اسارت و آزادگي نيز بي‌نام مرحوم ابوترابي معنايي ندارد.

وي در ادامه خاطراتي را درباره نحوه برخورد مرحوم ابوترابي با افسران عراقي در اردوگاه‌ها و وقایع ماه‌های محرم دوران اسارت و عزاداري‌هاي پنهاني بيان كرد.

دويست‌وششمين شب خاطره دفاع مقدس، عصر پنجشنبه دوم دي 89 در تالار انديشه برگزار شد.

نویسنده: نسترن پورصالحی
منبع: خبرگزاری کتاب ايران (IBNA)


http://www.ohwm.ir/show.php?id=154
تمام حقوق اين نشريه متعلق به سايت تاريخ شفاهي ايران [oral-history.ir] است.